Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca a beneficiat inainte de anul 2000, in calitate de cadru didactic si lector universitar, de mai multe burse de studii in Europa si Statele Unite ale Americii, dar ca niciodata nu nu s-a gandit sa ramana in strainatate, indiferent de tentatii.

"Nu am fost plecat pentru mai mult de sase luni din Romania, dar atunci cand am fost plecat, inainte de anii 2000, oriunde as fi fost, in Europa sau America, nicaieri nu te simti mai bine ca acasa si, chiar daca unele privatiuni sau unele conditii nu sunt la fel ca in alte tari, pana la urma revii la legatura cu cei de acasa (...) Inainte de anul 2000, am fost plecat cu diverse burse de studii in strainatate, in Europa si in America. Eram lector universitar si, in calitate de cadru didactic, am predat si in Europa si in America. Vremuri frumoase!", a spus Boc, prezent la deschiderea Forumului Romanilor de Pretutindeni, transmite MEDIAFAX.

Intrebat de jurnalisti daca s-a gandit vreodata sa romana in strainatate, premierul a raspuns negativ.

"Nu, niciodata, oricat de tentanta a fost activitatea academica in America sau in Europa. La Universitatea Libre din Bruxelles am fost, la Universitatea din Pittsburgh, la Michigan State University sau in Viriginia, la Charlottesville, nu am simtit niciodata ca imboldul primar este sa raman acolo", a spus Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.