Miscarea Noua Dreapta a distribuit la metroul din Roma afise in care denunta comportamentul romilor romani ce comit delicte in Italia, subliniind ca imaginea poporului roman este asociata, eronat, cu manelele si prostitutia si apreciind ca de acest lucru este responsabil, partial, si primarul Romei.

"Stiti doar sa mancati si sa beti. Ajunge cu decadenta din statia de metrou Anagnina (Roma). Ajunge cu marginalizarea romanilor, cu kitsch-urile, cu infractiunile comise de voi, cei care faceti de rusine poporul roman, creand o imagine eronata despre comunitatea romanilor din Italia", scrie pe manifestul semnat Noua Dreapta, transmite MEDIAFAX.

Manifestul si afisele au aparut in zona statiei de metrou Anagnina, o zona din Roma frecventata de imigranti romani.

[VIDEO] Cum fura romii dintr-un magazin de bijuterii din Anglia?

Corriere della Sera publica imagini cu afisele lipite in statia de metrou Anagnina. Pe afise apare portretul cantaretului de manele Nicolae Guta, fiind scris urmatorul mesaj: "Fiecare trebuie sa dea un raspuns: ori isi traieste apartenenta, ori, cu un refuz, continua sa accepte modelele oferite de societate. Spune NU inculturii, spune NU tiganiei, spune NU manelelor".

Mesajul este semnat "Noua Dreapta Italia".

"Comportamentele rusinoase ale romanilor, intr-o zona cum este aceasta, cu un flux mare de calatori, ridiculizeaza poporul roman in fata gazdelor italiene", continua Noua Dreapta, denuntand faptul ca romii de acolo asculta manele, consuma alcool, droguri si se ocupa cu prostitutia.

"Nu este rasism; este doar bun-simt, noi nu vrem ca romanii din Italia sa fie identificati cu aceste personaje care constituie doar un grup mic printre cei 100.000 de imigranti romani stabiliti la Roma, care sunt bine integrati", afirma Remus Tanasa, unul dintre reprezentantii miscarii Noua Dreapta Italia.

Bulgarii impart pliante anti-romi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.