Liderul PSD Victor Ponta a declarat luni ca, personal, isi doreste ca presedintele Traian Basescu sa se tina de cuvant si sa nu desemneze un premier de la USL, el precizand ca, in aceasta situatie, USL va declansa procedura de suspendare, iar Romania va avea alegeri prezidentiale mult mai devreme.

Intrebat care ar fi conditiile coabitarii dintre USL si presedintele Traian Basescu, Ponta a precizat ca USL va merge unita in alegeri si va obtine 50% plus unu din numarul de mandate parlamentare, urmand ca imediat dupa constituirea noului Legislativ si a noii majoritati sa se prezinte la seful statului, Traian Basescu, cu propunerea de a desemna un premier USL.

"Daca Traian Basescue se va tine de cuvant, ceea ce i se intampla rar, si va respinge votul popular, imediat vom proceda la aplicarea prevederilor Constitutiei privind suspendarea si demiterea sa. Asta e procedura constitutionala, o vom respecta", a spus Ponta.

El a aratat ca, personal, si-ar dori ca Basescu sa nu desemneze un premier USL, scrie MEDIAFAX.

"Personal, mi-as dori ca Traian Basescu sa se tina de cuvant, sa nu desemneze prim-ministru de la USL. Astfel vom avea alegeri prezidentiale mult mai repede si sper ca domnul Antonescu sa fie acel presedintele cu care sa lucrez ca premier", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.