Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, ca a avut mari ezitari cand a acceptat functia de membru al Guvernului, mentionand totodata ca, daca nu va avea sprijin pentru a lua masurile necesare, nu exclude varianta demisiei.

" Eu am venit aici sa obtin rezultate. Nu am plecat la drum cu demisia pregatita . Stiu ca e foarte greu, am avut mari ezitari sa accept aceasta pozitie, dar in momentul in care m-am decis sa iau aceasta decizie, am increderea ca voi putea face ceva", a declarat Leonard Orban la ProTV.

El a mentionat ca a primit propunerea de a prelua sefia ministerului "nu numai" din partea sefului statului, dar si din partea acestuia.

Leonard Orban a mai spus ca presedintele Basescu i-a propus sprijin total pentru atingerea obiectivelor, transmite MEDIAFAX.

"Ce am apreciat foarte mult, cum am apreciat si propunerea pe care am primit-o imediat dupa incheierea mandatului de comisar european, e ca nu au fost niciun fel de conditii care sa-mi fie impuse. Dimpotriva, mi-a fost respectat acest statut de independent politic, mi-a fost respectat dreptul de a ma exprima liber", a mentionat ministrul Afacerilor Europene.

El a aratat totodata ca, daca va intampina rezistenta politica in a schimba anumiti sefi pe criterii de incompetenta, il va informa pe primul ministru.

"In cazul in care voi constata ca nu am sprijinul necesar pentru a lua masurile necesare, nu exclud varianta demisiei. Nu m-am nascut ministru, nu o sa fiu toata viata ministru... Cred ca lucrul cel mai important e sa incerc. Daca o sa constat ca nu voi putea realiza, ca nu am capacitatea s-o fac, nu voi ezita in niciun fel sa ma retrag", a mai spus Orban, raspunzand unei intrebari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.