Biroul Permanent National al Partidului Democrat de ieri a decis sa propuna colegilor din Alianta si din coalitia de guvernare sustinerea unei legi care sa vizeze stoparea migratiei politice, la nivelul administratiei publice locale. Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca se doreste stoparea migratiei consilierilor locali, judeteni si a primarilor la alte formatiuni decat acelea pe listele carora au candidat. "Principiul de baza pe care dorim sa-l impunem este acela ca primarul sau consilierul local care paraseste partidul pe listele caruia a fost ales sa piarda de drept mandatul respectiv, urmand ca, in acele situatii, partidul sa procedeze la nominalizarea supleantului", a afirmat Boc.

Presedintele democrat a mai spus ca spera ca se va gasi cat mai repede o formula comuna si acceptata asupra acestei legi, in cadrul Aliantei si al coalitiei guvernamentale, astfel incat actul normativ sa fie aprobat in prima sesiune parlamentara din anul 2006. "Chiar daca aceasta lege dezavantajeaza partidele de la putere, trebuie sa ramanem consecventi cu ceea ce am propus atunci cand eram in opozitie", a incheiat Boc.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.