Viceprimarul municipiului Sibiu Ioan Banciu (PSD) si-a dat demisia, ieri dimineata, la cererea primarului urbei, Klaus Johannis, care a spus ca presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut niste declaratii peste care nu poate sa treaca. Johannis a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca i-a cerut colegului sau Ioan Banciu demisia, desi nu este nemultumit de activitatea sa ca viceprimar si nici nu are ce sa-i reproseze ca om. "Presedintele PSD a facut niste afirmatii peste care nu pot sa trec, drept care l-am rugat in aceasta dimineata (luni-n.r.) pe domnul Banciu sa se desparta de noi", a declarat primarul municipiului Sibiu.

Intrebat despre motivul acestei decizii, primarul Johannis s-a aratat deranjat atat de declaratiile propriu-zise ale presedintelui PSD, cat si de faptul ca, prezent vineri la Sibiu, Mircea Geoana nu l-a contactat. "M-au deranjat in principal doua aspecte: este inadmisibil ca un om care nu cunoaste ce se intampla la fata locului sa afirme ca un primar a pus anumite interese politice deasupra intereselor orasului, lucru care, cel putin de cand sunt eu primar, nu a fost niciodata adevarat si al doilea lucru tine de educatie. Eu, cand am fost mic, am fost invatat sa dau "Buna ziua" cand intru intr-o casa. Ar fi fost normal sa dea "Buna-ziua", dar afirmatiile acestea de tip campanie electrorala cu portocalii si albastri au fost total deplasate si total neavenite", a mai declarat Klaus Johannis.

Viceprimarul Ioan Banciu a declarat, ieri, presei, ca se astepta in orice moment la incheierea mandatului sau. "Imi dau demisia din motive pur si simplu politice. Nu sunt un angajat al primariei, sunt viceprimar si, repet, este o functie politica in administratia locala si ca atare imi dau demisia. Cel care ocupa o functie politica stie ca la un moment dat aceasta poate sa se incheie", a declarat viceprimarul Ioan Banciu.

In vizita facuta la Sibiu saptamana trecuta, presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat dezamagit de Klaus Johannis si de modul in care acesta conduce orasul. "Cred ca a pus inaintea interesului sibienilor interesul culorii portocalii. Acelasi primar Johannis a venit in fata Guvernului Adrian Nastase in perioada respectiva cu solicitari de finantare de proiecte pentru "Sibiu - Capitala Culturala Europeana" si noi le-am acceptat. (.) Eu sunt absolut convins ca, in pofida calitatilor pe care le are, afisarea excesiva cu o guvernare care este deja perdanta reprezinta o mare dezamagire. Sunt dezamagit de omul Johannis", a declarat, vineri, la Sibiu, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD, Mircea Geoana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.