Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, la Iasi, ca va cere conducerilor PSD si PNL scoaterea PC din USL, motivand ca intr-o alianta serioasa deciziile nu se pot lua in urma santajului unuia dintre aliati.

Relu Fenechiu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca este dezamagit de sefii PC, si de la Iasi, dar si de la nivel national, motiv pentru care va solicita conducerilor PSD si PNL sa gaseasca o solutie, astfel incat USL sa fie formata doar din liberali si social-democrati, relateaza MEDIAFAX.

"Voi cere acest lucru conducerilor PSD si PNL. Am infiintat USL pentru a castiga alegerile si pentru a oferi romanilor o alternativa, nu pentru pofta cuiva. Cei de la PC m-au dezamagit. Au spus ca vor merge cu candidati proprii, desi au primit candidaturi in mai multe judete. Au luat sefia unui consiliu judetean, chiar daca acolo nu au nici un primar", a spus Relu Fenechiu.

Liderul liberal a spus ca PC ar trebui sa iasa din USL, apoi sa revina in alianta dupa viitoarele alegeri.

"Trebuie sa respecte regulile jocului. Noi nu luam decizii in urma santajului unuia dintre aliati. Saptamana viitoare voi propune ca USL sa fie format doar din PSD si PNL", a spus Fenechiu.

Liberalul considera ca USL trebuie sa arate coerenta si consistenta politica.

"Daca aliatul meu vine si pune sula in coaste, mi-e teama sa merg cu un asemenea aliat", a spus Relu Fenechiu.


In replica, liderul iesean al PC, Vasile Salaru, a spus ca nu comenteaza declaratiile lui Relu Fenechiu. "Nu am ce comenta. Relu Fenechiu se excita prea repede", a spus Salaru.

Partidul Conservator a decis sa candideze singur la alegerile locale din anul 2012, in toata tara, a anuntat luni presedintele PC, Daniel Constantin. El a precizat ca partidul sau va candida separat la localele din 2012, la primarii si la consilieri, cu exceptiile negociate deja in cadrul USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.