Presedintele Traian Basescu l-a sfatuit, joi, pe premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, sa nu se grabeasca cu invatamantul la distanta, deoarece acest sistem nu a reusit in tara noastra, afirmatia fiind facuta in contextul discutiilor privind ajutorul nerambursabil dat Republicii Moldova.

Seful statului roman a adus in discutie, in timpul intrevederii cu Vlad Filat, ajutorul nerambursabil acordat de Guvernul Romaniei Republicii Moldova, scrie MEDIAFAX.

"Acum vin de la intalnirea cu domnul prim-ministru. La intalnire a participat si doamna ministru Udrea. Am discutat actiunile deja lansate. La sedinta comuna de guverne, care de principiu ar trebui sa fie la inceputul lui noiembrie, sa discutam inclusiv sa semnam fila de procese politice care vor fi finalizate", a spus premierul Republicii Moldova.

La randul sau, Traian Basescu a afirmat ca trebuie demarat anul acesta.

"Un proces pe care ne-am concentrat astazi tine de dotarea scolilor din Republica Moldova cu calculatoare", a afirmat premierul Republicii Moldova, el fiind completat de Basescu: "si internet".

"Accesul plin", a precizat Vlad Filat.

El a mai spus ca se intentioneaza utilizarea acestor calculatoare si pentru invatamantul la distanta.

  • Comentariile lui Basescu

"Nu va grabiti cu invatamantul la distanta, ca noi ne-am lecuit. Faceti-o cu dascalul in clasa",
a completat Basescu.

La argumentul lui Filat, ca sunt localitati cu cinci-sase copii, seful statului roman a recomandat cumpararea de microbuze.

"Noi am incercat cu invatamantul la distanta si nu ne-a reusit", a conchis Traian Basescu.

Guvernul a aprobat memorandumul privind acordarea pentru Republica Moldova a ajutorului financiar nerambursabil de 100 milioane euro, fondurile urmand sa fie alocate pentru finantarea proiectelor legate de infrastructura de transport si unitatile de invatamant, a anuntat premierul Emil Boc.

Sprijinul financiar nerambursabil este acordat esalonat, in rate egale, in intervalul 2010-2013.

Citeste si:
Fostul premier moldovean Vlad Filat, condamnat la 9 ani de inchisoare
Fostul premier moldovean Vlad...

Presedintele Traian Basescu a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, la Chisinau, ca Romania va oferi un sprijin financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro pentru proiecte de infrastructura in educatie si pentru proiecte de importanta locala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.