Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania trebuie sa-si exploateze resursele pentru a crea locuri de munca si pentru a ajuta trecerea mai usoara peste perioada de criza, care, opineaza el, se va intinde pe termen mediu, respectiv "2, 3, 4 ani".
"Am cerut Guvernului, sa-si asume raspunderea nu numai cu acest proiect (Rosia Montana - n.r.). Nu discutam numai de Rosia Montana. Am cerut curaj sa ia decizii pentru deschideri de exploatari aur, argint, cupru… Nu numai la Rosia Montana, nu numai acolo este aur… Mai sunt cel putin inca doua zone cu prezenta multumitoare a aurului… Cuprul la Rosia Poieni, trebuie reluata exploatarea. Trebuie reluate in forta exploatarile de uranium, prospectiunile si exploatarile de titei. Avem resurse, trebuie exploatate pentru crearea locurilor de munca si pentru a ne ajuta sa trecem mai usor perioada de criza, care eu cred ca se va intinde pe termen mediu - 2, 3, 4 ani", a declarat Basescu la TVR 1, conform Wall-Street.ro
  • El a afirmat ca solutii exista, dar ca guvernantii nu iau decizii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.