Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta de co-presedintii USL Crin Antonescu si Victor Ponta, "candidatura independenta, in parteneriat cu USL" la Primaria Generala a Bucurestiului la alegerile locale din 2012.

Parteneriatul USL-Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei a fost anuntat oficial luni.

Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa sustinuta de catre co-presedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, la care participa si Sorin Oprescu.

"O sa-mi depun candidatura la alegerile viitoare in calitate de independent sprijinit de USL", a precizat primarul Capitalei.

"Parteneriatul cu USL este unul moral, si nu conteaza sigla, ci echipa", a afirmat Oprescu.

Formula convenita de liderii USL si Sorin Oprescu este "candidat independent in parteneriat cu USL", au declarat sursele citate de MEDIAFAX.

  • Sorin Oprescu, a declarat ca ar fi onorat daca primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, i-ar fi contracandidat la viitoarele alegeri, precizand ca nu stie daca acesta va candida.

Intrebat de ce parteneriatul cu USL este doar in trei, respectiv Oprescu-PSD-PNL si nu face parte si PC, Oprescu a spus ca, din cate stie, PC ii sustine candidatura.

"Nu am inteles nicio clipa ca PC nu e alaturi de mine. Dar, si acolo partidul e facut din oameni, au parerile lor. Nu am cunostinta ca se impotrivesc", a spus Oprescu.

  • Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat ca anuntul privind sprijinirea candidaturii lu Sorin Oprescu la Bucuresti este doar o intentie exprimata de Victor Ponta, si nu o decizie oficiala a USL, pentru ca propunerea nu a fost discutata si acceptata la nivelul Uniunii, asa cum prevede protocolul.

Mai mult, Constantin a spus ca PC considera ca o candidatura potrivita pentru USL la Bucuresti ar fi Cristian Popescu Piedone si ca formatiunea sa pledeaza in continuare pentru aceasta desemnare.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.