Politica19 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Presedintele Traian Basescu a declarat la o emisiune televizata ca nu se pot face indexari la pensii cand exista un deficit de 3,6 miliarde de euro si nu se poate reveni la salariile din 2010 cand exista inca un excedent de 200.000 de salariati.

"Guvernul s-a credibilizat prin masurile luate in 2010, dar s-ar putea decredibiliza - si asta ar putea fi socul pe care Romania ar putea sa-l primeasca - prin neindeplinirea obligatiilor asumate in acordul cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. O eventuala abandonare a programului cu institutiile internationale ar fi pentru Romania mult mai rea decat o eventuala revenire la recesiune", a spus Basescu la emisiunea "Dupa 20 de ani".

El a mentionat ca spera ca aceasta abandonare sa nu se intample si, de asemenea, sa nu se ajunga la "populisme", mai ales ca acordul cu FMI acopera integral anul 2012.

  • Seful statului a facut un apel la Parlament si Guvern sa nu renunte la obiectivele stabilite cu FMI si Banca Mondiala,

Basescu a spus ca toata lumea trebuie sa fie constienta ca nu poti merge cu indexari la pensii cand ai deficit de 3,6 miliarde de euro.

"N-ai cum sa mergi cu revenirea integrala la salariile din 2010 cand inca ai un excedent de 200.000 de salariati", a mai spus Basescu, conform MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele a spus ca este necesara o diminuare radicala a ajutoarelor sociale, pentru ca inclusiv banii care se utilizeaza in acest domeniu sunt imprumutati.

Citeste si:
Basescu: "Epidemia de coronavirus ne va costa enorm"
Basescu: "Epidemia de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.