Rezolutia anticoruptie, initiata de europarlamentarul roman Monica Macoivei a fost adoptat in Parlamentul European.

Rezolutia Parlamentului European referitoare la eforturile Uniunii Europene de combatere a coruptiei a fost votata cu 553 de voturi pentru, 3 impotriva si 11 abtineri.

Rezolutia anticoruptie a fost initiata de europarlamentarul Monica Macovei, care a obtinut sustinerea tuturor grupurilor politice din Parlamentul European.

Monica Macovei a declarat ca mecanismul anticoruptie al Uniunii Europene trebuie aplicat riguros si cu onestitate in toate statele membre si ca trebuie sa facem ordine "in casa noastra." “Criza ecomonica si de incredere cere urgenta in aplicarea lui”, a adaugat Monica Macovei.

Cetatenii europeni, care respecta legile si care platesc taxe - din tara mea, Romania, si din toate Statele Membre - trebuie sa fie siguri ca banii nu se scurg in coruptie, frauda si abuzuri; mai ales acum, cand avem si discutam de diverse forme de asistenta financiara in cadrul Uniunii. Cetatenii europeni trebuie sa fie siguri ca cine incalca legea este pedepsit in oricare stat membru, banii obtinuti ilegal sunt confiscati si pusi in bugetul public, ca exista definitii si reguli egale, clare si minime pentru pedepsirea coruptiei si fraudei,” a declarat Monica Macovei in deschiderea dezbaterilor din plenul Parlamentului European.

Macovei incepe "Rezolutia anticoruptie" in UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.