Presedintele Traian Basescu l-a primit pe platonul de ceremonii al Palatului Cotroceni, pe omologul sau italian, Giorgio Napolitano, aflat intr-o vizita de stat de doua zile in Romania.

La ceremonia de primire au fost prezente si sotiile celor doi sefi de stat, Maria Basescu si Clio Napolitano. Din delegatia romana mai fac parte ministrul de Externe, Teodor Baconschi, consilierii prezidentiali Leonard Orban si Anca Ilinoiu, precum si secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu.

Dupa intonarea imnurilor de stat, cei doi presedinti au trecut in revista garda de onoare, transmite MEDIAFAX.

Traian Basescu si Giorgio Napolitano au in program convorbiri tete-a-tete, dupa care vor face un schimb de decoratii. Traian Basescu ii va oferi presedintelui Republicii Italiene Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan, in timp ce Giorgio Napolitano ii va acorda sefului statului roman Ordinul Cavaler al Marei Cruci a Ordinului pentru Merit al Republicii Italiene, decorat cu marele cordon.

In programul de joi mai sunt prevazute convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale, urmand ca la ora 13.30 cei doi presedinti sa sustina declaratii de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.