In singurul interviu filmat pe care Nicu Ceausescu l-a acordat unui jurnalist roman, pentru "Viata Capitalei", el povesteste despre boala lui, despre procesul care urma sa aiba loc si despre motivele care l-au determinat sa acorde interviuri numai presei straine.

Nicu Ceausescu, alias „Printisorul”, fiul fostilor dictatori, a raspuns, pe 7 martie 1991 unor intrebari ale unei jurnaliste romane, scrie dcnews.

- Care este starea sanatatii dumneavoastra?

- Cum se vede. Sunt multe lucruri de spus. Deci nu ca sa va jignesc pe dumneavoastra, departe de mine gandul acesta, indiferent de ce orientare sunteti, independenta, neindependenta, ca toti sunteti independenti, asta-i treaba dumneavoastra (domnul capitan raspunse la telefon: «Sigur acolo, unde era biroul comitetului de partid». Nicu si-a intors capul brusc in directia de unde se vorbea la telefon). Ma rog, zise el, cu voce scazuta, mai exista asta? Deci, sa continuam. Pe mine ceea ce ma distreaza este ca acesti copii ajunsi unii dintre ei aproape de senectute se entuziasmeaza. Ca uite, domne, ce s-a scris de mine in ziar: stai linistit ca ziarul de maine, sa vezi ce-o sa te-njure si dupa aia vine si spune: «Da, domne, m-a injurat nenorocitul!».

- Am inteles ca ati fost la Spitalul Colentina.

Nicu Ceausescu
- Am fost si la Colentina, si la Aiud, si la Sibiu. Ma surprinde aparitia acestor imense publicatii. Cate sunt acum?

- Dar cum ati ajuns atat de bolnav? Pentru ca la televiziune cand ati aparut, pareati mai zdravan. Sau din pricina canadienei?

Nicu Ceausescu
- Cand am aparut la tv eram la grei, aveam 85 kg, acum ma invart pe la 60. Canadiana o mai am. Domnisoara, pardon, doamna.

- Nu conteaza.

Nicu Ceausescu - Ba conteaza. Vedeti, treaba e in felul urmator: sunt doua lucruri. Sunt multe lucruri de spus. Cei de la Spitalul Militar, cand m-au operat stiam ce au.

- Adica, stiau ce aveti?

Nicu Ceausescu - Da, stiau ce am. Ei stiau ca am ciroza cu noduli.

- Si daca erati bolnav, de ce nu va tratati?

Nicu Ceausescu - Pai ma tratam. Vedeti dumneavoastra, lumea poate sa greseasca. Sa greseasca, in ce sens? In sens medical. La un moment dat, aparuse pe piata mondiala un medicament: catergen. Si am facut trei cure de catergen.

Citeste si:
Stefan Jicol, numit consilier pe politici publice si inteligenta artif
Stefan Jicol, numit consilier...

- Banca Ion Tiriac, aia e cea mai tare.

Nicu Ceausescu - Tiriac? N-ar da nici macar o piatra de bricheta, fara sa se gandeasca ca se agata el pe undeva si sa-ti zica: «Ba, ti-am dat piatra aia, acum da-mi si mie o masina».

- Cum vi se pare trecerea de la viata pe care o duceati la cea de aici, intre patru pereti?

Nicu Ceausescu - Vedeti dumneavoastra, daca ma chema Popescu Vasile eram de mult afara, dar pe mine ma cheama Nicu Ceausescu.

- Dar si pe fratii dumneavoastra ii cheama tot Ceausescu si, din cate stiu, sunt liberi. Va viziteaza?


Nicu Ceausescu
- Nu stiti cum sunt oamenii?! Au nevoie de serviciile mele, bine, nu mai au nevoie iarasi bine.

- Sunt angajati undeva?

Nicu Ceausescu - Numai frate-meu, pe sora-mea au dat-o afara din 21 decembrie, dupa aceea au revenit, gandind ca era o aberatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.