Consilierul prezidential pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, a primit acordul coalitiei pentru a conduce Ministerul de Coordonare a Absorbtiei Fondurilor Europene, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Premierul Emil Boc a anuntat ca miercuri va trimite Parlamentului propunerea ca Leonard Orban sa fie desemnat ministru al Fondurilor Europene.

Proiectul de lege privind infiintarea Ministerului pentru Coordonarea Absorbtiei Fondurilor Europene va fi aprobat miercuri de Guvern si trimis Parlamentului, urmand ca Leonard Orban, propus pentru conducerea noului minister, sa fie audiat luni de comisiile parlamentare si sa fie votat marti in plenul Legislativului.

Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta.

Orban a venit la sedinta de marti a coalitiei, organizata la Palatul Victoria, in care s-a discutat si despre atributiile noului minister, dupa ce, luni, a avut o discutie pe aceasta tema cu premierul Emil Boc.

Legea privind organizarea si functionarea Guvernului prevede, la articolul 36, ca "ministerele si ministrii se aproba de catre Parlament, prin acordarea votului de incredere asupra Programului de guvernare si intregii liste a Guvernului, la investitura", scrie MEDIAFAX.

"Primul-ministru poate cere Parlamentului modificarea structurii Guvernului prin infiintarea, desfiintarea sau, dupa caz, divizarea ori comasarea unor ministere. In astfel de situatii prevederile art. 36 se aplica in mod corespunzator", stabileste articolul 37 al aceluiasi act normativ.

Leonard Orban isi negociaza postul in noul minister


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.