Politica12 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Majoritatea indiciilor premergatoare vizitei de lucru a presedintelui Traian Basescu la Washington duc spre finalizarea acesteia cu o intalnire cu omologul american, presedintele Barack Obama

"Este greu de crezut ca o vizita atat de asteptata sa nu aiba o asemenea finalizare. In cutuma diplomatica anunturile se fac coordonat. Este de anticipat un anunt coordonat cu Casa Alba, amanuntit in privinta continutul vizitei si nivelurilor de intalnire. Ca element de continut, presedintele Basescu nu poate merge fara sa se vada cu omologul american. Majoritatea indiciilor sunt pentru o intalnire bilaterala cu presedintele Barack Obama. Este de bun-simt, se lucreaza de multa vreme, s-a finalizat", au comentat, pentru MEDIAFAX, sursele conjugate.

Cat priveste esenta vizitei presedintelui Basescu in SUA, aceasta se va concentra in "acorduri militare importante", cel mai probabil fiind vorba si despre eventuala semnare a acordului privind scutul antiracheta , au precizat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Dincolo de problema de mare actualitate a scutului antiracheta, Romania si SUA sunt legate de un cadru juridic complex, de un parteneriat strategic puternic, de o cooperare aproape neconditionata a Romaniei la operatiuni in teatrele de razboi dar si de subiecte aflate in suspensie sau in curs de rezolvare.

O alta problema bilaterala despre care presa a relatat pe larg, dar care a ramas nerezolvata a constituit-o eventuala achizitionare de avioane F-16 de la americani.

Citeste si:
Basescu: "Epidemia de coronavirus ne va costa enorm"
Basescu: "Epidemia de...

Nu in ultimul rand, vizita presedintelui Traian Basescu la Washington are loc pe fundalul unei revigorari a subiectului presupuselor inchisori CIA din Europa, gazduite inclusiv in Romania.

  • La acest moment, nu se cunosc detalii oficiale despre programul presedintelui Basescu in SUA.

Site-ul Casei Albe, in sectiunile rezervate programului presedintelui si vicepresedintelui SUA nu mentioneaza niciun amanunt despre actiunile din saptamana viitoare ale acestora. De asemenea, informatii despre un eventual program al presedintelui roman in Statele Unite nu se regasesc nici pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.