Andreea Paul Vass va incerca sa o detroneze pe sefa organizatiei femeilor democrat-liberale, deputata Sulfina Barbu, la alegerile interne din 15 octombrie.

Fosta consiliera a europarlamentarului PDL Theodor Stolojan, Andreea Paul Vass, ea insasi candidata la alegerile pentru Parlamentul European din 2009, s-a remarcat atat prin punctele sale de vedere din domeniul economic, in calitate de sfatuitor al premierului, cat si pentru sustinerea cauzei femeilor, pe care le considera mai reprezentative decat barbatii in politica.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Andreea Paul Vass a declarat ca ea poate aduce prospetimea de care are nevoie Organizatia de Femei din PDL (OFPDL).

"Desideratul meu principal este ca, in alegerile din 2012 si dupa, organizatia de femei sa fie plusul care sa faca diferenta dintre PDL si celelalte partied", a declarat aceasta, adaugand ca Sulfina Barbu a condus "destul de bine pana acum aceasta organizatie, insa a sosit timpul unei noi viziuni, al unui nou ritm".


Intrebata ce calitati crede ca are in comun cu Margaret Thatcher, exemplul de lider dat de presedintele Traian Basescu, Andreea Paul Vass a spus ca nu se poate compara cu aceasta insa cu usurinta i se poate spune "Doamna de Fier", datorita numelui meu, Vass, care tocmai asta inseamna.

"In trei puncte gandesc si actionez, totusi, ca o „Doamna de Fier".Primul, conceptia liberala despre rolul statului in economie - ambele suntem adepte ale statului minimal. In plus, amandoua am gandit masuri de restructurare si de austeritate intr-o perioada de criza, chiar cu riscul pierderii popularitatii, pentru ca numai astfel poate fi insanatosita economia. Al doilea, spiritul de munca si perseverenta in ceea ce fac. Margaret Thatcher se spune ca dormea numai patru ore pe noapte. Eu vin la munca la primele ore ale diminetii si sunt destul de dese momentele cand ma prinde miezul noptii lucrand. Asta in timp ce multi politicieni isi incep ziua de munca la orele pranzului, asta daca o incep. Al treilea, conceptia ca rolul unui politician este sa servesca interesele celor care i-au ales, fara ca asta sa insemne populism. De altfel, esenta noastra este respingerea totala a populismului.In plus, spre deosebire de „Doamna de Fier" a Marii Britanii, imi propun sa sprijin real colegele sa urce in ierarhia politica si sa deschid larg usile OFPDL catre doamnele care au excelat profesional in diferite domenii. Din acest punct de vedere, Thatcher s-a comportat destul de „barbatesc" - a avut extrem de putine femei in cabinet", a mai spus Andreea Paul Vass.

Citeste si:
PNL critica proiectul legii salarizarii unitare si anunta...
PNL critica proiectul legii...

Pe de alta parte, actuala sefa a femeilor democrat-liberale, Sulfina Barbu spune ca nu candideaza pentru a demonstra ceva.

"Am incheiat etapa de consolidare, acum este momentul viziunii politice pe termen lung. Simt bine potentialul organizatiei, stiu bine care este proiectul in care trebuie sa intram de acum incolo. Pentru PDL vine testul de maturitate politica, de strangere a legaturii cu electoratul de dreapta. Organizatia de femei are un rol important sa sprijine partidul in consolidarea doctrinara, prin promovarea valorilor de dreapta si o pozitionare clara, transanta in spiritul acestor valori", a declarat Sulfina Barbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.