Presedintele Traian Basescu a spus, sambata, la Scoala de vara a UNPR, cu lacrimi in ochi, ca un model de viata poate fi generat si de stilul celor de varsta a treia, categorie in care s-a inclus.

"As spune si un lucru poate putin mai aspru, desi se poate spune si cu vorbe mai blande: viitorul nostru este generat nu numai de modul in care vom sti sa ne asumam singuri propria noastra viata si sa n-o lasam pe mana statului sau sa asteptam statul sa faca ce trebuie pentru noi. Modul nostru de viata viitoare si de performanta poate fi generat si de abordarea celor de varsta a treia, ca mine spre exemplu, care vor trebui sa inteleaga ca au obligatia sa planteze un pom la umbra caruia nu vor sta niciodata", a spus Traian Basescu, cu lacrimi in ochi, fiind intrerupt de aplauzele celor prezenti, scrie MEDIAFAX.

Presedintele a spus ca, in opinia sa, este un moment in care toata lumea este utila, "de la cei tineri pana la cei din generatia a treia care ei insisi de multe ori spun «Eu nu mai am nimic de facut , eu nu mai am responsabilitatea sa fac ceva, eu pot fi doar beneficiar al muncii mele de 20, -30 de ani»".

"Deci este un moment in care noi, toata natiunea, trebuie sa ne solidarizam in jurul obiectivului de a fi ceva mai mult decat suntem. Si, iesind din zona discursului poate oarecum ermetic, v-as spune ca tradus in actiune guvernamentala ce avem noi de facut in perioada imediat urmatoare este in primul rand sa nu ne stricam echilibrele fragile macroeconomice pe care am reusit sa le stabilim inmpreuna in 2009 si in 2010, sa nu pierdem investitorii pe care ii avem acum si sa ne intrebam ce putem face ca sa putem creste in conditiile in care nu avem perspectiva in urmatorii 2, 3, 4 ani ca investitiile straine sa fie motorul cresterii", a mai spus Basescu, la Scoala de vara a UNPR care are loc la Mangalia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.