Modelul de stat creat de Ion Iliescu si sustinut de Victor Ponta si Crin Antonescu, in care nu investitiile sunt prioritare, ci doar intretinerea statului, compromite clasa de mijloc si limiteaza sansele Romaniei in cadrul Uniunii Europene, a declarat premierul Emil Boc.

"Modelul de stat creat de Ion Iliescu si sustinut cu atata convingere de Victor Ponta si Crin Antonescu nu fac altceva decat sa compromita sansa crearii clasei de mijloc in Romania, a cresterii economice sanatoase, a dezvoltarii locurilor de munca si a investitiilor. Obiectivul nostru este sa trimitem in istorie un asmenenea mod de abordare a politicii statului, adica un stat care a cheltuit mai mult cu intretinerea lui decat cu investitiile si cu locurile de munca", a spus Boc, la finalul unei intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri, transmite MEDIAFAX.

El a sustinut ca un astfel de model al statului a fost promovat si sustinut dupa 1990 de Ion Iliescu si "urmasii" acestuia si ca Romania, daca doreste sa aiba o sansa in viitor in Uniunea Europeana si in competitia globala, trebuie sa se orienteze cu prioritate spre investitii si nu spre cheltuieli de intretinere a statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.