Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, dupa discutiile dintre liderii social-democrati si cei ai UDMR, ca nu se mai pune problema ca USL sa invite UDMR sa iasa de la guvernare.

Ponta a spus, raspunzand unei intrebari, ca nu mai este cazul ca USL sa invite UDMR sa iasa din actuala majoritate parlamentara si sa provoace alegeri anticipate, in schimbul garantarii participarii la guvernare pana in 2016, dupa cum afirmase Crin Antonescu.

"Nu am mai ridicat aceasta problema, nu cred ca mai este cazul. Sa mergem la alegeri si cand vom fi noi la guvernare vom discuta cu toate fortele politice din opozitie, inclusiv UDMR, mai putin PDL", a afirmat Ponta, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca daca USL va castiga guvernarea, va da dovada de respect fata de opozitie. "Dupa 2012, daca USL are peste 50%, vom fi noi la guvernare, dar vom avea respect si colaborare cu opozitia, asa cum acum UDMR arata respect fata de noi, ei fiind la putere si noi in opozitie", a adaugat Ponta.

Liderii PSD si cei ai UDMR nu au ajuns, la discutiile de marti, la o pozitie comuna asupra calendarului alegerilor, social-democratii respingand comasarea alegerilor, iar UDMR sustinand ca este benefica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.