Reprezentantii puterii si cei ai opozitiei din Biroul Permanent al Senatului nu au cazut de acord, marti, asupra procedurii legislative de urmat pentru revizuirea Constitutiei, decizand sa solicite un punct de vedere Comisiei juridice.

Reprezentantii arcului guvernamental PDL-UDMR-UNPR au propus ca procedura de revizuire a Constitutiei sa nu se desfasoare separat la cele doua Camere ale Parlamentului.

Potrivit secretarului general al Senatului, in opinia senatorilor puterii, proiectul de revizuire a Constitutiei trimis Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu ar trebui preluat de comisia special infiintata in urma cu un an.

Reprezentantii opozitiei au contraargumentat: intrucat proiectul de modificare a Constitutiei a fost trimis de Administratia Prezidentiala separat la Camera si la Senat, procedura legislativa ar trebui sa fie si ea separata. In aceasta varianta, textul trimis de Traian Basescu ar trebui analizat separat de fiecare din cele doua Camere, urmand ca eventualele articole in care nu exista un punct de vedere comun sa fie mediat de o comisie speciala, transmite MEDIAFAX.

Chelaru a mentionat ca, din cauza acestei divergente de opinii intre putere si opozitie, Biroul Permanent a decis sa solicite un punct de vedere Comisiei juridice.

Dezbateri pe aceasta tema au avut loc si in precedenta sesiune legislativa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.