Monica Macovei a afirmat, la intalnirea cu avocatii din mai multe judete, care a avut loc sambata, la Olanesti, ca ,justitia noastra este imprevizibila". Ea a spus ca ,in acelasi caz sunt date solutii diferite, iar indicele de solutii gresite este de 30 la suta la tribunale si 20 la suta la Curtile de apel".

In opinia ministrului justitiei, sunt intarzieri in ce priveste reforma in acest domeniu, in sensul ca nu se executa hotararile judecatoresti, asistenta juridica pentru oamenii saraci lasa de dorit si, in general, asistenta juridica ,merge foarte prost". Macovei a precizat ca se fac ,aparari de circumstantiere", nu se studiaza nici macar dosarul de catre avocati, ceea ce duce la necunoasterea situatiei si neputinta sustinerii cauzelor.

Ministrul justitiei a spus, la intalnirea de la Olanesti, ca si avocatii pot intra in magistratura, cu conditia ca acestia sa aiba zece ani vechime, sa urmeze cursuri de sase luni la Institutul National de Magistratura, dupa care vor trebui sa promoveze un test. In ce priveste asistenta in instantele de judecata, ministrul justitiei a vorbit despre lipsa avocatilor si despre necesitatea ca diferite categorii sa fie mai bine asistate in sustinerea cauzelor aflate pe rol in instantele de judecata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.