Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a trimis, luni, tuturor parlamentarilor, o scrisoare in care le cere sa voteze noua Lege a asistentei sociale, sustinand ca actualul sistem de asistenta este unul al abuzului, fraudei si mitei electorale.

"Actualul sistem de asistenta sociala este unul al abuzului, fraudei si mitei electorale. Noua Lege a Asistentei Sociale reprezinta primul pas in eliminarea raului din sistem si, de aceea, consider ca toti cei responsabili trebuie sa ne unim fortele in adoptarea cat mai rapida a acestei legi", se arata in scrisoarea semnata de ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu.

El face apel la deputati si senatori sa sprijine adoptarea proiectului Legii asistentei sociale, intr-o forma care sa duca la indeplinirea celor trei mari obiective: reducerea dependentei asistatilor sociali de stat, eliminarea riscurilor de fraudare si eroare din sistem si economisirea la buget a 0,8% din PIB pana in 2013, apreciind ca, prin atingerea acestor obiective, Romania isi va respecta obligatiile asumate prin acordul cu finantatorii internationali, ceea ce va duce la cresterea credibilitatii sale.

"Pentru a depasi aceste vremuri de criza trebuie sa fim uniti si responsabili, trebuie sa lasam deoparte orgoliile politice si personale, sa ne asezam impreuna la aceeasi masa si sa punem pe primul plan interesul national. Astazi, interesul national se traduce prin responsabilitate, cumpatare si curajul de a spune adevarul. Iar adevarul este ca, acum, romanii nu-si mai pot permite «generozitatea» pre-electorala cu care au fost obisnuiti timp de 20 de ani. Esecul comunismului este in primul rand esecul statului atotputernic, asa cum criza datoriilor suverane care bantuie astazi Europa este si criza statului asistential. Situatia extrem de grava in care se afla mai multe state europene, care pana nu demult treceau drept exemple ale bunastarii, nu ne poate lasa indiferenti. Nu ne mai putem minti. Este momentul sa spunem ce ne putem permite ca economie si ce nu ne putem permite", se mai arata in scrisoarea lui Lazaroiu, citeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
VIDEO Protest al angajaţilor din poliţie, penitenciare, militarilor...
VIDEO Protest al angajaţilor...

Potrivit ministrului Muncii, a recurge la ajutorul statului trebuie sa fie exceptie, nu regula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.