Marko Bela, presedintele UDMR, nemultumit de inadvertentele din sanul Coalitiei, care pun in pericol adoptarea statutului minoritatilor, a comparat actuala Putere cu guvernarea CDR.

Defectarile de vot ale unor parlamentari ai Coalitiei, acuzele reciproce aruncate de o parte si de alta de reprezentantii partidelor aflate la Putere, neintelegerile si diferentele de opinii pe anumite teme de guvernare care nu ajuns inca la un numitor comun i-au creat liderului UDMR Marko Bela o senzatie familiara de instabilitate pe care a raportat-o la experienta guvernarii CDR. Liderul Uniunii a tras sambata un semnal de alarma catre restul partenerilor de guvernare, declarand ca nu doreste repetarea erorilor din perioada guvernarii 1996-2000.

"Nu as vrea sa se repete greselile de atunci. Nu am amenintat cu iesirea din Coalitie, nu ca aceste atitudini nu ar periclita Coalitia, ci pentru ca eu as vrea sa impun nu o scindare, ci o mai buna functionare a coalitiei", a afirmat Marko Bela, incercand sa motiveze atitudinea politica a propriilor parlamentari care au lasat la randul lor in ofsaid Coalitia cand s-a pus problema discutarii bugetului pentru educatie in comisiile de invatamant.

De altfel, liderul Uniunii s-a aratat nemultumit de modul in care proprii sai colegi de formatiune au inteles sa razbune afrontul respingerii legii statutului minoritatilor prin favorizarea respingerii in comisiile de resort a bugetului pentru educatie.

Marko a criticat lipsa de solidaritate dovedita de proprii parlamentari, atragand atentia ca daca UDMR voteaza "altfel in alte cazuri" nu se mai pot ridica pretentii pentru votarea proiectului de statut al minoritatilor nationale. "Domnul Tariceanu are dreptate. Coalitia trebuie sa actioneze solidar. Si eu sunt suparat ca s-a votat in comisia de Invatam?nt asa cum s-a votat si sunt suparat si pe colegii mei din UDMR. Prin actiuni partizane nu se rezolva nimic intr-o Coalitie", a apreciat liderul Uniunii.

In incercarea de a aduce partile la un limbaj comun, Marko a invocat lipsa de eficienta a fostei coalitii CDR-iste, din care a facut parte si UDMR, in viziunea sa, mult diminuata la acea vreme din cauza "certurilor si diferitelor litigii" prin care s-au facut remarcate partidele vechii guvernari.

In momentul in care, saptamana trecuta, statutul minoritatilor a picat la Senat, Marko Bela a amenintat cu iesirea de la guvernare a Uniunii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.