"Nu stiu. Ce inseamna presedinte fondator? Sint presedinte fondator, n-am nevoie de titulaturi. Nu asta ma incinta pe mine." Asa a aratat prima reactie a lui Ion Iliescu la oferta facuta de Mircea Geoana.

Mai mult, Iliescu asteapta din partea celor carora le-a adresat scrisoarea un raspuns mai consistent. Pentru ca pe acesta il considera drept "o declaratie putin cam repezita".

Gata de rendez-vous

Concret, Iliescu asteapta o intilnire directa cu Geoana si Nastase, intilnire care va avea loc in aceasta saptamina.

Tot asa cum fondatorul asteapta o reactie mai consistenta, si Geoana, si Nastase vor rabda cel mai tirziu pina la Consiliul National din decembrie raspunsul acestuia. Atunci ii vor oferi lui Iliescu, din partea partidului, titulatura de presedinte fondator. Investitura s-ar petrece doar dupa modificarea Statutului. Adica la urmatorul Congres, in 2007 sau mai devreme, daca se va organiza un congres extraordinar.

Tot la Consiliul National vor incepe discutiile si pentru alte modificari ale statutului, precum prevederi mai simple pentru eliminarea din partid a persoanelor care cauzeaza probleme, extinderea mandatului de conducere de la 2 la 4 ani, posibilitatea introducerii de motiuni si posibilitatea ca presedintele sa-si aleaga singur echipa de conducere.

Geoana ii paseaza lui Iliescu coruptii din PSD

Iliescu a primit insa, la una dintre problemele ridicate in scrisoare, un raspuns care pare mai degraba un repros. "Domnul Iliescu are o obligatie de a ajuta PSD sa isi faca ordine. Sa scape de uscaturile, de capitalistii de cumetrie, de gastile pe care domnul Iliescu le-a demascat de foarte multe ori, dar pe care niciodata nu le-a aratat cu degetul, nominal. Daca exista cineva in aceasta tara care cunoaste lucrurile curate si mai putin curate, despre grupurile de interese, acela este si fostul presedinte al Romaniei. Daca domnul Iliescu vrea sa ajute partidul, sa ne spuna daca stie si are informatii despre X, Y sau Z din PSD", a replicat Geoana. Iliescu ii reprosa in scrisoarea trimisa ca nu i-a marginalizat pe cei care fac din PSD un partid al coruptilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.