Temandu-se de tradare, Vadim s-a decis sa se inconjoare doar de persoane de incredere. El recunoaste ca nu vrea sa ajunga ca Ion Iliescu "pe post de minge medicinala”

Al patrulea Congres al PRM va fi convocat in data de 19 noiembrie 2005, functia de prim-vicepresedinte de onoare urmand sa fie desfiintata, au hotarat, sambata, cu unanimitate de voturi, membrii Consiliului National al acestei formatiuni politice, informeaza Mediafax. Seful peremistilor, Vadim Tudor, a declarat, la conferinta de presa care a urmat reuniunii, ca din cele 11 functii de vicepresedinte vor mai ramane numai sapte, iar numarul secretarilor va fi redus de la 15 la maximum 11, el urmand sa propuna personal Congresului componenta nominala a membrilor Biroului Permanent.

"M-am hotarat sa strang surubul si sa nu mai las sa se apropie de mine nici o lichea. Trebuie sa imi formez un nucleu dur, unitar si competent, care sa rezolvele care vor veni in viitor. Voi fi autoritar. Nu vreau sa mi se intample ce i s-a intamplat lui Iliescu. Ati vazut ce i s-a intamplat. A ajuns pe post de minge medicinala in PSD", a precizat senatorul PRM, care a subliniat ca va fi unicul candidat la presedintia partidului. "Nu accept alti candidati. Sa-si faca partidul lor, daca vor. In PRM, nu misca nici musca. Temandu-se de tradare, Vadim s-a decis sa se inconjoare doar de persoane in care are incredere maxima. El va distribui sarcinile in partid asa cum numai el stie. "Uitati-va la Funar! Nu-l pot pune sa se ocupe de maghiari, ca o sa le bea sangele! Mai bine il pun sa se ocupe de Finante!", a subliniat Tribunul.

El a mai spus ca nu mai doreste sa existe indisciplina in partid, ca vor fi date afara persoanele care sunt descoperite ca fac afaceri murdare, Vadim Tudor precizand ca in acest moment este verificat chiar unul dintre parlamentarii PRM, care a fost acuzat de afaceri necurate. "Nu vreau sa platesc eu pentru un presedinte de filiala judeteana care tolereaza un infractor", a adaugat liderul PRM.

Amenintari catre cei ce vor sa dezerteze

Masurile dure pe care Tribunul are intentia sa le ia atat in filialele din teritoriu, cat si la centru sunt cauzate de "teama de a nu se organiza un puci impotriva sa", ne-au declarat surse din conducerea PRM. Mentionam ca, fara a da nume, Vadim ameninta inca din 16 octombrie, in oficiosul Tricolorul, ca va dicta niste schimbari in cadrul PRM Bucuresti. Drept urmare, Vadim si-a impus omul in cadrul filialei, respectiv pe consilierul municipal Victor Iovici, au precizat sursele, fara sa tina cont de rezultatul votului secret, care era defavorabil intereselor Tribunului.

Sursele citate ne-au declarat ca peremistul a micsorat, totodata, numarul persoanelor cu putere de decizie din structurile PRM Bucuresti, pentru ca situatiile care il deranjeaza sa nu se poata repeta. Astfel de masuri vor fi luate in curand in teritoriu, in toate zonele in care Tribunul a fost nemultumit de rezultatele alegerilor generale. "Sunt multi peremisti care isi manifesta nemultumirea in fata politicii lui Vadim care este convins ca certurile din Coalitie vor duce la alegeri anticipate", au mai adaugat sursele citate.

Liderul PRM a tinut sa remarce faptul ca exista certuri intre membri ai Biroului si parlamentari care ii "macina nervii" si ca s-a saturat sa fie "paratrasnet pentru toti nebunii din filiale". "Fiti mai severi cand primiti noi membri in filiale sau cand propuneti oameni pentru anumite functii", le-a cerut el membrilor Consiliului. El le-a reprosat acestora ca in unele filiale s-a instalat "o domnie de speriat" si ca acolo se traieste intr-un "dolce far niente" cinematografic.

Dupa ce a criticat atitudinea fostului presedinte Corneliu Ciontu si pe cei 1375 de "rataciti" care au parasit partidul odata cu acesta, Vadim Tudor a invocat existenta unor parlamentari PRM care au vrut sa "dezerteze", dar care nu si-au concretizat intentiile. "Sa nu creada ca nu stiu cu ce se ocupa acum", a atentionat el, mentionand ca acestia nu vor mai avea nici o functie in partid si nu vor mai intra in Parlament.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.