In urma negocierilor dintre PSD si PNL, s-a decis ca social-democratii sa nominalizeze candidati la 22 de Consilii Judetene, iar PNL la doar 19.

Surse din Comitetul Executiv National al PSD au declarat ca Ponta i-a anuntat pe liderii judeteni ca negocierile din USL au stabilit ca PSD sa nominalizeze candidatul si la presedintia CJ Arad, care initial apartinuse PNL.

Negocierile preliminare dintre Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au stabilit ca PSD va desemna candidatii in 21 de Consilii Judetene, iar ACD in 20, arata MEDIAFAX.

  • De ce este PSD marele castigator?

Potrivit evz.ro, PNL este principalul perdant din USL, deoarece paritatea listelor comune de candidati a fost afectata de precedentul candidaturilor separate, lacomia lui Voiculescu si pragmatismul lui Ponta.

Conservatorii au pus piciorul in prag, creand un precedent periculos pentru soliditatea aliantei. Interesati sa-si asigure Primaria Iasiului, prin deputatul Tudor Ciuhodaru, liderii Dan Voiculescu si Dan Constantin au aruncat la gunoi principiul "sacrosant" al candidatilor comuni ai opozitiei. La Iasi, PC, pe de o parte, si PSD si PNL, pe de alta parte, vor avea candidati separati. PC a mai obtinut de la Antonescu inca sase candidaturi simbolice, pe listele comune la locale: pentru CJ Maramures si alte cinci primarii-resedinta de judet.

Conform adevarul.ro, varianta candidaturilor separate a fost confirmata, ieri, si de presedintele PNL, Crin Antonescu. Intrebat daca liberalii vor accepta candidaturi separate la Iasi, Crin Antonescu a declarat: „Acolo este o situatie mai speciala care, pana la urma, se va decide. In principiu, da". In schimb, Victor Ponta a dat un raspuns diferit aceleiasi intrebari: „De principiu, nu. Nu stiu daca vor exista exceptii sau nu, din punctul meu de vedere nu trebuie sa existe exceptii".

Desemnarea relativ rapida a candidatilor a fost fara indoiala o decizie politica menita sa aiba un dublu rol. In primul rand sa contraatace intr-o zona fierbinte. Discursul adversarilor descria, din ce in ce mai apasat, o alianta careia ii e imposibil sa functioneze si care se va destrama chiar cu ocazia alegerilor locale. In al doilea rand sa depaseasca destul de repede momentul politic central pentru ca sa ramana suficient de mult timp pentru exercitiul politic de colaborare, judet cu judet. USL a depasit un prim examen, arata o analiza a realitatea.net.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.