Consilierul prezidential Leonard Orban le-a spus, miercuri, ambasadorilor romani ca asteptarile Romaniei privind aderarea la Spatiul Schengen trebuie sa fie "extrem de prudente" si ca, in opinia sa, o aderare graduala este maximumul pe care Romania il va putea obtine.

"Asteptarile noastre trebuie sa fie extrem de prudente, sa fim foarte clari ce putem obtine maximum si sa nu cumva sa incercam sa ne cream asteptari care nu vor putea fi realizate", a avertizat Leonard Orban.

Consilierul prezidential a apreciat ca "o aderare graduala este maximumul pe care Romania il va putea obtine".

"Consolidarea guvernantei Schengen dupa parerea mea este in interesul nostru fundamental. (...) Este in interesul nostru ca spatiul Schengen sa aiba mai putine probleme decat are in momentul de fata, pentru ca o parte din rezistenta care exista in momentul de fata in multe state membre se datoreaza si problemelor majore cu care se confrunta spatiul Schengen", a mai spus Orban, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.