Politica1 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Premierul Emil Boc a avertizat ambasadorii romani ca prezenta lor la misiunile din strainatate este justificata si de capacitatea lor de a gasi solutii pentru incheierea unor parteneriate intre investitorii romani si straini, el solicitandu-le mai multa creativitate in promovarea exporturilor.

Seful Executivului a facut aceste declaratii la reuniunea anuala a diplomatiei romane. El a tinut sa sublinieze faptul ca pentru Romania este foarte important sa-si dezvolte relatiile economice cu statele partenere traditionale, dar si cu alte tari, iar un rol important in acest sens il are diplomatia romana.

Primul-ministru si-a exprimat speranta ca va fi demarat in cele din urma proiectul de infiintare la New York, Beijing, Moscova, Bruxelles, precum si in capitalele altor tari ale lumii, a unor centre de promovare a afacerilor care sa functioneze sub egida birourilor economice ale ambasadelor Romaniei.

"Consider ca diplomatia poate si are datoria de a fi profund implicata pe linia sa de actiune externa in eforturile vizand consolidarea iesirii din criza si de relansare economica. Am in vedere atat actiunea in contextul agendei europene, extrem de dinamice, cat si actiunea necesara in exercitarea diplomatiei economice", a spus premierul.

Cand vom adera la Schengen?

Citeste si:
Metroul din Cluj, mai aproape de realitate. Boc: "Semnam in cel mult o
Metroul din Cluj, mai aproape...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.