Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Valea lui Liman (Timis), ca turismul romanesc a fost distrus in urma "strategiei geniale" a PSD din timpul guvernarii Adrian Nastase, iar singurul care face ceva pentru relansarea turismului este actualul guvern.

Udrea a fost intrebata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Valea lui Liman (Timis), unde a participat la deschiderea scolii de vara a Organizatiei de Tineret a PDL, despre strategia USL privind turismul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Despre ceea ce stie sa faca PSD in turism stim cu totii. Singura lor strategie este privatizarea frauduloasa pe care au practicat-o in guvernarea Adrian Nastase. PSD va mai avea dreptul sa vorbeasca despre strategii dupa ce vor aduce inapoi hotelurile pe care le-au dat in mod fraudulos, pe sume de nimic, fara sa impuna niciun fel de conditii membrilor de partid, daca vorbim de Iosif Armas la Baile Herculane, sau celor din anturajul lor, fratii Micula sau Sorin Ovidiu Vantu in Delta Dunarii. Deci, in urma strategiei «geniale» a PSD-ului in turism, turismul romanesc a fost distrus", a afirmat Udrea.

  • Baile Herculane, in paragina din cauza unui deputat PSD

Ea a precizat ca Baile Herculane sunt in paragina dupa ce hotelurile din aceasta statiune au ajuns "pe mana" lui Iosif Armas, pentru suma de 1,5 milioane de dolari, care a distrus apoi aceasta statiune.

"Avem Perla Banatului, Baile Herculane, in paragina astazi din cauza privatizarii din 2001, din vremea Guvernului Nastase, prin care hotelurile, monumente istorice intr-o statiune cu traditie, au ajuns pe mana domnului Armas, deputat PSD pe vremea aceea, care nu a facut altceva decat sa profite de aceasta statiune pe care a luat-o pe 1,5 milioane de dolari si apoi a distrus-o", a spus Udrea.

Udrea a mentionat ca hotelurile din Delta Dunarii, care au intrat in proprietatea lui Sorin Ovidiu Vantu, au fost inchise, iar turismul din zona a fost "grav afectat" din aceasta cauza, in timp ce acelea de pe litoral au ajuns "pe mainile unor afaceristi apropiati PSD", care le-au ipotecat si nu au folosit banii pentru a investi in turism.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

"Avem hotelurile din Delta Dunarii, luate de Sorin Ovidiu Vantu, inchise astazi. Numarul locurilor de cazare din Delta Dunarii s-a micsorat, iar turismul in Delta Dunarii a fost grav afectat de faptul ca Hotelul Delta, Sulina din orasul Sulina, Complexul Turistic Rosu apartin domnului Vantu si au fost lasate in paragina. Si avem litoralul romanesc, care stim cu totii cum arata din cauza privatizarii PSD. Zeci de hoteluri au ajuns pe mainile unor afaceristi apropiati PSD, care au ipotecat imobilele, au luat banii si au facut orice altceva cu ei decat turism si astazi ori sunt darapanate, improprii practicarii turismului, ori sunt inchise. Asta e strategia PSD in turism", a precizat ministrul Turismului.

Udrea a continuat spunand ca singurul care a facut ceva pentru turismul romanesc este actualul guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.