Europarlamentarul Gigi Becali, a fost iar sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru denigrarea persoanelor cu dizabilitati, dupa ce a folosit termenul handicapat cu scopul de a aduce "o serii de injurii la adresa unui jurnalist".

"Exprimarea reclamatului denota un comportament denigrator fata de persoanele cu dizabilitati, afectand imaginea si demnitatea acestora. In substanta, reclamatul foloseste termenul 'handicapat' pentru a exprima o serie de injurii la adresa jurnalistului, cauzate de disconfortul creat domnului Becali in contextul interviului. Prin urmare, se asociaza termenii de 'handicap/handicapat', ce denumesc un grup de persoane defavorizate/vulnerabile, cu o serie de invective la adresa unei persoane, sugerand faptul ca a avea un hadicap/dizabilitate inseamna a nu fi in deplinatatea facultatilor mintale, a nu avea capacitatea de intelegere a anumitor fapte/lucruri/ aspecte prin expesia «tu nu intelegi asta!»", se arata in textul hotararii CNCD, citat de Romania Libera.

Decizia de sanctionare vine dupa ce, in februarie 2011, in contextul unui interviu telefonic realizat de un jurnalist de la Romania Libera pe tema propunerii de introducere a obligativitatii controlului psihiatric si psihologic pentru candidatii la functii publice, Becali s-a adresat jurnalistului folosind urmatoarele expresii: "Tu esti handicapat! Asta esti tu! Tu nu intelegi asta, nu vrei sa intelegi!", informeaza realitatea.net.

Inregistrarea dialogului intre Gigi Becali si jurnalist

Aceasta nu este la prima sanctiune a lui Gigi Becali din partea CNCD. El a mai fost amendat in trecut pentru declaratii jignitoare la adresa femeilor si homosexualilor. [Gigi Becali, amendat pentru ca a jignit femeile]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.