Modul in care sunt platiti presedintii consiliilor judetene ramane un mister chiar si pentru cel mai priceput contabil din Romania. Vezi cat castiga seful judetului tau!

Salariile bugetarilor au fost reduse la mijlocul anului trecut cu 25%, insa realitatea de pe teren este cu totul diferita: multe salarii au scazut, dar sunt si unele care au urcat. In plus, salariile care au scazut nu au facut-o cu acelasi procentaj.

Econtext va prezinta o analiza despre salariile incasate in 2009 si 2010 de catre toti presedintii consiliilor judetene din Romania.

  • Maxim/minim

Cel mai mare salariu este incasat de catre Lokodi Edita, sefa Consiliului Judetean din Mures. Ea a castigat anul trecut un salariu lunar de 7.496 de lei, fiind singurul presedinte de consiliu judetean care a obtinut un salariu nu doar peste 7.000 de lei, ci chiar si peste pragul de 6.000 de lei. Mai mult, ea a fost pe primul loc la salarii si in 2009, cand a obtinut un salariu de 7.963 de lei pe luna.

Iar daca vom compara salariul din anul 2009 cu cel din 2010, observam ca leafa sefei din Mures s-a diminuat cu 5,9%. Destul de putin daca tinem cont ca retributia ei ar fi trebuit sa fie cu circa 12% mai scazuta in 2010 fata de 2009, pe fondul taierii de anul trecut.

La polul opus, cel mai mic salariu este incasat de catre Liviu Rusu, presedintele Consiliului Judetean din Bistrita Nasaud. El primeste aproape jumatate din cat ia sefa Muresului. Astfel, Liviu Rusu a avut anul trecut o leafa de 3.879 de lei pe luna. Acesta, impreuna cu Victor Tarhon din Tulcea, sunt singurii presedinti de consilii judetene care primesc retributii sub nivelul lunar de 4.000 de lei.

Citeste mai multe despre salariile sefilor de CJ pe Econtext.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.