Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, intr-un interviu pentru blogary.ro, ca este "cel mai politic ministru al Cabinetului Boc", el precizand ca nu i-a conditionat nimeni sa intre in PDL si ca el ar fi interesat ca intre " intr-o miscare mai larga care sa aiba legatura cu centru-dreapta".

"Am spus de la inceput: sunt cel mai politic ministru din Cabinetul Boc. Politic nu inseamna sa fii membru de partid, politic inseamna sa ai niste convingeri si ceea ce faci sa faci bazat pe aceste convingeri. Eu am niste convingeri puternice si probabil de aia si starnesc reactii la fel de puternice. Iar convingerile mele sunt de centru-dreapta. Eu nu am ascuns niciodata lucrul asta. (...) Si mai cred ca orice ministru trebuie sa fie in primul rand politic. Orice ministru e sustinut acolo... Chiar si eu, chiar daca nu sunt membru PDL, am fost sustinut pentru a ocupa acest post de un partid, de PDL. Cum as putea sa nu fiu politic?", a declarat Lazaroiu.

Intrebat cat va mai dura aceasta conditie de om politic fara partid, ministrul Muncii a raspuns: "Probabil ca nu mult. Dar nu mi-a conditionat nimeni sa intru in PDL si nici nu intentionez sa fortez eu lucrurile", scrie MEDIAFAX.

"Eu cred ca ar trebui sa urmarim cu atentie ce se intampla pana in anul urmator, pentru ca mai e pana la viitoarele alegeri si eu as fi interesat sa intru intr-o miscare mai larga, care sa aiba legatura cu centru-dreapta. O miscare de centru-dreapta, o miscare care sa mobilizeze energiile de dreapta ale societatii. Si eu cred ca e loc. Toate sondajele arata ca in acest moment curentul de centru-dreapta este dominant in Romania, in ciuda a ceea ce se crede", a adaugat Lazaroiu.

In opinia sa, populismul este mai vocal in Romania, dar nu este majoritar.

Referindu-se la transformarea PDL, Sebastian Lazaroiu a spus: "Tot aud in ultimul timp: «Hai sa ne schimbam culoarea! Hai sa ne schimbam numele!». Cred ca e nevoie de mai mult decat atat la PDL. Din pacate, congresul nu a facut decat sa stabilizeze un pic lucrurile acolo, pentru ca erau niste conflicte mocnite intre doua tabere. Acum cred ca lucrurile s-au reasezat acolo, dar partidul are nevoie in continuare de innoire si mai mult decat culoarea, imnul, sloganul. Astea sunt chestiuni de forma. Ele trebuie sa acopere si un continut si continutul ar trebui si el schimbat. Si cred ca se fac pasi in directia asta si se vor face tot mai multi in perioada urmatoare".

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.