USL si PDL si-au impartit ultimele doua colegii ramase vacante in Parlament.

Dupa numararea voturilor din cele 82 de sectii de votare, Adrian Radulescu a intrunit 54,95 % dintre optiuni (17.186 de voturi) in timp ce contracandidatul sau, Liviu Harbuz (PDL) a primit 14.089 voturi (45,05 dintre optiuni), a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral de circumscriptie Neamt, Constantin Chiriac.

Dupa numararea voturilor din cele 79 de sectii de votare, Florin Tataru a intrunit 42,67% dintre optiuni (9433 de voturi) fiind urmat de Mariana Popa (PDL) cu 35,48% dintre optiuni (7845 de voturi). Candidatul PER a primit 4338 voturi (19,62%) si cel al PRM a primit 493 de voturi (2,23%).

Prezenta la vot la alegerile parlamentare partiale pentru Camera Deputatilor a fost, duminica, la ora 21.00, de 55,88 % in Colegiul uninominal 6 Neamt si de 28,46 % in Colegiul uninominal 2 Maramures, conform datelor furnizate MEDIAFAX de autoritatile electorale locale.

  • Suspiciuni de frauda
Potrivit televiziunilor de stiri, la una dintre sectiile de votare din Colegiul 2 Maramures, loctiitorul presedintelui sectiei a votat desi nu avea acest drept, atributiile sale fiind retrase. Mai mult, intr-una din sectiile Colegiului 6 Neamt, alegatorii au fost adusi la vot in mod organizat, cu microbuzul, relateaza MEDIAFAX.

Cele doua locuri, ambele apartinand PSD, au devenit vacante dupa decesului deputatului PSD Victor Surdu, ales in anul 2008 deputat in Colegiul uninominal 6 (Neamt).

  • Care au fost concurentii

In judetul Neamt, in Colegiul uninominal 6
, concura in aceste alegeri partiale, din partea PSD, medicul veterinar Liviu Harbuz, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, sustinut de USL. Principalul sau rival in competitia pentru obtinerea unui mandate de deputat este Adrian Radulescu, sustinut de PDL, actual secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

In Colegiul 2, din Maramures
, concura, din partea PSD, Florin Tataru, sustinut de USL, Mariana Pop (PDL), Mircea Dolha (Partidul Ecologist Roman) si Horsza Felician Emil, reprezentand Partidul Romania Mare.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.