Presedintele Traian Basescu a declarat ca "ar fi o cheltuiala inutila sa construim propria flota", deoarece exista capacitati de transport disponibile si care pot fi angajate oricand.

"(Romania - n.r.) a avut flota de stat, o flota care, la Revolutie, avea 14,5 ani varsta medie. Flota a fost in proces de privatizare, s-au privatizat, s-au vandut, s-au taiat... Statul roman nu intentioneaza sa finanteze constructii de nave, considerand ca acest lucru este o treaba a sectorului privat", a spus presedintele Basescu.

Dosarul "Flota" a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infractiuni savarsite de cei care ar fi initiat si derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanta cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada aprilie 1991 - august 2000. Traian Basescu a fost implicat in dosar ca ministru al Transporturilor. O expertiza publicata in timpul primului mandat de presedinte al lui Basescu a aratat ca nu s-a inregistrat niciun prejudiciu pentru partea romana, fapt folosit de seful statului in declaratii publice pentru a-i sanctiona pe cei care l-au invinovatit, de-a lungul timpului, de vanzarea Flotei.

  • Indecenta lui Basescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca orice referire a lui Traian Basescu la flota sau la marina este "profund indecenta", semanand cu o vizita a unui ucigas la mormintele victimelor sale, scrie MEDIAFAX.

Ponta a afirmat ca Basescu este principalul vinovat de distrugerea unei ramuri a economiei, referindu-se la declaratiile presedintelui despe flota.

"Orice prezenta a domnului Basescu la Ziua Marinei sau orice referire a sa la flota sau la marina este profund indecenta. Este ca si cum un ucigas se duce in cimitir ca sa viziteze mormintele celor pe care i-a omorat. (...) Traian Basescu, cat a fost primar, a distrus Bucurestiul. Cat a fost presedinte, a distrus Romania. Pana la urma, este consecvent in spiritul destructiv", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.