Presedintele Traian Basescu i-a spus, miercuri, noului ministru al Sanatatii, Ritli Ladislau, ca spera sa inteleaga ceea ce predecesorul nu a inteles, ca nu se pot da alti bani la sanatate pana nu se inchid robinetele prin care se scurg bani spre ale directii, nu spre bolnavi.

"Nu am sa spun nimic in afara a ceea ce am discutat inainte de investirea dumneavoastra. Vreau sa stiti ca dau o atentie deosebita evolutiilor reformei in sistemul de sanatate. Vreau sa intelegeti ceea ce precedesorul dumneavoastra nu a inteles, ca nu se pot da alti bani la sanatate pana cand nu inchidem robinetele prin care se scurg bani de la sanatate, dar nu inspre bolnavi, ci inspre alte directii. Va doresc mult succes in indeplinirea mandatului", a spus Traian Basescu, relateaza MEDIAFAX.

Basescu a semnat decretul de numire in functie

La finalul discursului, seful statului a anuntat ca ceremonia s-a incheiat.

"Ceremonia s-a incheiat, sampanie nu avem... austeritate", a punctat Basescu.

Ritli Ladislau a depus, miercuri seara, la Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Sanatatii, rostind la sfarsit cateva cuvinte in limba maghiara, la eveniment fiind prezenti premierul, presedintele Camerei, reprezentanti ai Guvernului, precum si presedintele CNAS.

  • Ritli a rostit finalul juramantului de credinta -"Asa sa-mi ajute Dumnezeu! "- si in limba maghiara

Ladislau a rostit la ceremonia desfasurata la Palatul Cotroceni, ultima parte a juramantului de investitura - "Asa sa-mi ajute Dumnezeu!" - atat in limba romana, cat si in limba maghiara.

"Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu! Isten engem úgy segéljen!", a spus Ritli Ladislau.

Ce ascunde trecutul ministrului desemnat al Sanatatii?

Ce avere are Ritli Ladislau?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.