Presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind numirea lui Ritli Ladislau in functia de ministru al Sanatatii, informeaza Administratia Prezidentiala.

Totodata, seful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Cseke Attila din functia de ministru al Sanatatii si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

Anterior, premierul Emil Boc a anuntat ca a inaintat presedintelui nominalizarea lui Ritli Ladislau pentru portofoliul Ministerului Sanatatii, urmand ca noul ministru sa coordoneze si activitatea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dar aceasta isi va pastra calitatea de ordonator de credite.


"A fost practic propunerea colegilor de la UDMR, pe care am aprobat-o si am inaintat-o presedintelui Romaniei. Cuvantul de ordine pentru noul ministru al Sanatatii este continuarea reformei in Sanatate si aplicarea masurilor de reforma convenite cu Comisia Europeana si FMI. Aceste masuri vizeaza elaborarea, adoptarea si implementarea pachetului de servicii minimale, adoptarea taxei clawback si implementarea cardului national de sanatate, prescriptiei electronice si a fisei electronice a pacientului, precum si impunerea genericelor ca mod general de utilizare a medicamentelor", a declarat premierul Emil Boc, citat de MEDIAFAX.

El i-a multumit fostului ministru al Sanatatii Cseke Attila pentru masurile de reforma luate in domeniu.

UDMR l-a propus pe Ritli Ladislau pentru functia de ministru al Sanatatii, precizand ca impreuna cu PDL s-a ajuns la un consens, respectiv ca CNAS sa fie "coordonata" de Ministerul Sanatatii.

"Dupa demisia domnului Cseke Attila din functia de ministru al sanatatii, Uniunea Democrata Maghiara din Romania il propune pe domnul Ritli Ladislau in fruntea Ministerului", a anuntat UDMR intr-un comunicat.

  • CNAS intra sub Ministerul Sanatatii

Conform sursei citate, "dupa consultarile cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coalitiei au ajuns la un consens, si anume Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa fie coordonata de Ministerului Sanatatii, pentru ca in acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice in domeniu", scrie MEDIAFAX.
Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...


UDMR precizeaza ca Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputati medici din Oradea, ocupand de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe functii administrative. S-a nascut la Oradea, la 8 iunie 1948, si a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in anul 1973 ca sef de promotie.

Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orasenesc Stei intre anii 1978-1986, apoi medic inspector la Directia Sanitara Bihor pana in 1990, cand a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Intre 1997 si 2009 a condus Directia de Sanatate Publica a judetului Bihor.

Ritli Ladislau este specialist in pediatrie, oncologie si hematologie, conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

Citeste si:
Schița Guvernului Ciolacu. PNL și PSD și-au făcut calculele și fără...
Schița Guvernului Ciolacu....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.