Se pare ca negocierile din coalitia de guvernare au esaut, iar PDL nu ar fi de acord cu trecerea CNAS sub Ministerul Sanatatii, asa ca ungurii refuza sa nominalizeze un ministru.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca in coalitie nu s-a ajuns la o intelegere pe tema trecerii CNAS la Ministerul Sanatatii, a ramas ca se mai discute si ca pana vineri se vor lua "masurile care trebuie luate", iar UDMR nu a facut inca o nominalizare pentru MS.

"Nu a existat o intelegere. A ramas ca pana vineri se vor lua deciziile care trebuie sa fie luate in domeniul sanatatii, respectiv va exista si nominalizarea ministrului", a afirmat deputatul UDMR.

"Nu exista deocamdata nicio decizie, nici da, nici ba, nicio nominalizare a niciunei persoane", a mai spus parlamentarul Uniunii.

Intrebat daca UDMR ramane ferma pe pozitii in privinta ideii subordonarii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Ministerului Sanatatii, el a raspuns: "Nu am declarat acest lucru".

  • Boc pretinde sa nu sunt probleme

"Vreau sa zic ca nu exista tensiuni in coalitie cu privire la acest subiect, si in timp si la timp vom avea un nou ministru al Sanatatii", a declarat Emil Boc inaintea sedintei BPN al PDL.

El a facut aceasta precizare dupa ce a fost intrebat despre discutiile din coalitie pe tema numirii unui nou ministru al Sanatatii.

Emil Boc a plecat apoi spre sala de sedinte a PDL, refuzand sa raspunda la o intrebare privind trecerea CNAS la Ministerul Sanatatii.

Prim-vicepresedintele PDL, Roberta Anastase, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca membrii coalitiei nu au luat miercuri nicio decizie privind trecerea CNAS la Ministerul Sanatatii, precizand ca sunt in curs o serie de evaluari a diverselor variante.

"Nu am luat inca nicio decizie (privind trecerea CNAS la Ministerul Sanatatii - n.r.). Suntem in faza in care facem un set de evaluari a diverselor variante. Incercam sa construim evaluari obiective, fara patimi", a declarat Roberta Anastase.

Ea a precizat ca nu s-a pus problema ca UDMR sa mai ceara conducerea vreunui alt minister.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.