Directorul general al firmei chineze Shenzhen Shunmei Trading, cel mai mare importator chinez de vinuri romanesti, a fost deranjat ca premierul Boc nu a discutat sau nu a facut macar o fotografie cu el la Forumul economic, desi solicitase o intalnire ca mesaj politic important in derularea afacerii.

"Directorul firmei, Lu Sheng, a dorit sa faca o fotografie cu premierul Boc, deoarece o parte dintre clientii sai provin din zona institutiilor statului si avea nevoie sa fie vazut alaturi de premierul roman, ca un semnal politic. In China, ideea ca ai sustinerea factorului politic este foarte importanta. De aceea, un coleg de-al meu, acum cateva zile, in avion, l-a rugat pe primul-ministru sa faca o fotografie cu partenerul chinez in timpul participarii la Forum, iar Boc a dat de inteles ca va raspunde rugamintii noastre", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul pe export al firmei Murfatlar, Vlad Pintilie.

El a comentat insa ca premierul a plecat de la Forum fara sa se mai apropie de oamenii de afaceri chinezi care asteptau sa discute cu el.

Acesta a spus ca firma chineza a cumparat anul trecut de la Murfatlar si Vinexport produse in valoare de doua milioane de dolari si a cheltuit inca un milion de dolari pentru promovarea vinurilor romanesti in China, prin publicitate si articole in presa scrisa si televizata.

Firma chineza figureaza si pe portalul romanesc de comert exterior ca fiind anul trecut cel mai mare importator chinez de vinuri din Romania, cu achizitii de peste doua milioane dolari.

Citeste si: Mesajul lui Boc pentru investitorii chinezi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.