"Proiectul de lege privind statutul minoritatilor nationale, aflat la Camera Deputatilor, va avea forma pe care o va dori coalitia. Nici un partid, nici PNL, nici PD, nici PC sau UDMR nu va putea singur sa decida. Este corect ca la nivelul coalitiei sa se ia o decizie despre cum se va adopta procedura legislativa", a declarat, ieri, la Cluj-Napoca, Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvant al Aliantei. Acesta a precizat ca exista posibilitatea ca partenerii sa opteze pentru procedura de urgenta.

Intrebat daca deputatii liberali vor fi disciplinati si vor imbratisa forma propusa de guvern, Nicolaescu si-a manifestat increderea ca da. Reprezentantii PC, care, in doua randuri, au pus bete in roate legii minoritatiilor, continua insa cu amenintarile. "UDMR sa revina cu picioarele pe pamantul romanesc!", a declarat deputatul Nicolae Popa, ieri, la Alba-Iulia. "Nu avem dreptul sa negociem drepturile si libertatile romanilor, iar daca ar auzi asa ceva, stramosii nostri s-ar rasuci in mormant. Nu suntem nationalisti si nici rasisti, dar militam pentru drepturile tuturor cetatenilor, in conditii egale, fara discriminari. A pune in practica un asemenea proiect de lege inseamna sa acceptam tacit pericolul de enclavizare si de izolare a etnicilor de pe teritoriul Romaniei", a continuat el, lasand sa se inteleaga ca Uniunea "pune ceva necurat la cale". Statutul minoritatilor a creat, saptamana aceasta, tensiuni in interiorul coalitiei, Calin Popescu Tariceanu fiind nevoit sa medieze intre UDMR si PC.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.