Vass Levente, consilierul ministrului demisionar al Sanatatii Cseke Attila, a declarat, joi seara, ca i s-a propus postul de ministru al Sanatatii, el aratand ca pentru el este mai important orasul Targu Mures, in conditiile in care este unul dintre posibilii candidati la Primarie din partea UDMR.

Vass Levente a declarat, dupa actiunea de protest de la Biserica Reformata din cetatea din Targu Mures, fata de neacceptarea infiintarii unei linii maghiare separate la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din municipiu, ca UDMR si coalitia de guvernare vor desemna viitorul ministru al Sanatatii, spunand ca i s-a propus acest post, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mi s-a propus postul, nu vreau sa dau declaratii, in afara de faptul ca pentru mine Targu Muresul este mai important", a spus Vass, care este unul dintre posibilii candiati la Primaria Targu Mures din partea UDMR.

El a aratat ca Cseke Attila "a facut treaba buna la minister", iar ce a facut va fi in favoarea cetatenilor pe termen scurt, mediu si lung.

Vass s-a referit si la problema infiintarii unei linii de invatamant in limba maghiara, separata, la UMF Targu Mures, unde este profesor. El a subliniat ca Senatul universitatii trebuie sa tina cont de lege si sa revina asupra Cartei care nu prevede linii separate.

"Nu avem nicio dorinta sa impartim universitatea, ci sa fim impreuna cu colegii romani, dar in departamente separate", a spus Vass.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.