Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca in PDL nu exista "un entuziasm ridicat" fata de propunerea UNPR privind "cosul pensionarilor", dar exista intelegere fata de partenerii de coalitie si o decizie finala va fi luata in coalitie pe baza avizelor tehnice ale Guvernului.

Intrebat intr-o conferinta de presa care este pozitia PDL fata de propunerea privind "cosul de solidaritate", criticata de catre presedintele Traian Basescu, Sever Voinescu a precizat ca aceasta nu este propunerea PDL, ci a UNPR si ca premierul si-a expus punctul de vedere si asteapta evaluarile economice si avizele specialistilor pe acest subiect.

"Din punctul meu de vedere, programul nu este exact ceea ce un partid de dreapta ar face in momentul acesta. In PDL nu exista un entuziasm ridicat in privinta acestui program, dar exista o intelegere pentru ceea ce colegii nostri de la UNPR incearca sa faca pe culoarul lor politic, culoarul de stanga", a adaugat Voinescu.

El a spus ca decizia finala va fi luata in coalitie pe baza avizelor tehnice ale Guvernului si ca PDL are incredere ca Emil Boc va sti sa ia decizia cea mai corecta, transmite MEDIAFAX.

"Noi avem incredere ca Emil Boc va sti sa ia decizia cea mai corecta pentru ca, pe de o parte, noi respectam pana la capat principiul fundamental al pietei libere, dar pe de alta parte intelegem ca un partener loial, cum ne-a fost pana acum UNPR, trebuie sprijinit sa joace in mod legitim cartea pe stanga", a explicat liderul PDL.

Proiectul hotararii de guvern privind "cosul de solidaritate" pentru pensionari va fi finalizat in doua saptamani si nu propune un sistem de economate, ci unul asemanator Programului European pentru Persoane Defavorizate, desfasurat prin APIA, a declarat, luni, vicepresedintele UNPR Valeriu Steriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.