Vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely, a afirmat ca partidul pe care il reprezinta va veni cu o singura nominalizare pentru functia de ministru al Sanatatii, dar numai dupa ce PDL va da un raspuns la solicitarea ca Ministerul Sanatatii sa devina coordonator al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

“Noi suntem de parere ca nu poate fi un sistem bicefal care sa aiba doua capete si sa nu aiba ministerul (Sanatatii, n.r.) un anumit control asupra Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Atunci, am spus urmatorul lucru: sa fie Casa de Sanatate in coordonarea Ministerului Sanatatii si atunci ministrul isi asuma raspunderea sa rezolve si acele probleme pe care le consideram si noi ca sunt de rezolvat. Evident, PDL-ul va trebui sa discute, sa vina cu un raspuns si numai dupa aceea discutam de variante de ministru', a spus Borbely, informeaza Realitatea.

Medicul Ritli Ladislau, propus oficial pentru Ministerul Sanatatii

  • Pe cand un nou ministru?

Emil Boc a stabilit termenul de numire a unui nou ministru al Sanatatii pentru data de 19 august.

"Am discutat problema Ministerului Sanatatii in coalitie, speram ca pana in 19 august, cand expira termenul legal pentru mentinerea interimatului la Ministerului Sanatatii a domnului Cseke, sa putem gasi un inlocuitor astfel incat politica de reforme sa poata fi continuata la Ministerul Sanatatii", a precizat Emil Boc pentru MEDIAFAX.

Sanatatea lui Cseke Attila: Era tragediilor din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.