Guvernul va bloca si anul viitor posturile din sectorul public prin angajarea doar a unui functionar la sapte posturi eliberate, conditie pentru recuperarea pierderii salariale din sistemul bugetar, a anuntat, duminica, premierul Emil Boc.

"Incadrarea in acest plafon de 7,2% din PIB cu cheltuielile de personal inseamna ca, in 2012, Romania trebuie sa continue politica de a ocupa doar un singur post vacant din sapte, pentru a putea incepe, din 2012, recuperarea salariala si a ajunge, incetul cu incetul, la salariile de dinainte de taiere. Obiectivul nostru este ca, incepand cu ianuarie 2012, sa incepem sa recuperam ce mai este de recuperat din pierderile salariale din 2010, nu deodata, ci treptat", a spus Boc intr-o videoconferinta sustinuta cu prefectii.

El a atentionat ca recuperarea salariala este conditionata de limitarea angajarilor in sectorul public, inregistrarea unei cresteri economice de cel putin 3,5% anul viitor si incadrarea intr-un deficit bugetar de 3%, transmite MEDIAFAX.

In 2009, Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu Fondul Monetar International, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate.

Decizia a fost mentinuta atat in 2010, cat si in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.