Elena Udrea scrie ca "Romania creste", dar ca trebuie acordata mare atentie crizei economice internationale, astfel ca nu trebuie dat "frau liber" tentatiei pentru "cresteri populiste de pensii si salarii".

Intr-o postare intitulata "Romania creste, dar trebuie sa fim foarte atenti la criza economica internationala", ministrul Dezvoltarii si Turismului sustine ca principalul subiect caruia trebuie sa-i fie acordata atentie in aceasta perioada este situatia economica internationala.

"Chiar daca Statele Unite au reusit sa ridice plafonul datoriei publice, chiar daca liderii principalelor tari din Uniunea Europeana au decis acordarea unui nou sprijin financiar Greciei, dar si sustinerea Portugaliei si Irlandei, lucrurile par a se inrautati de la o zi la alta, ba chiar de la o ora la alta. Se pare ca pierderile de pe bursele din Europa si SUA in ultima saptamana se ridica la peste 1 trilion de dolari americani - adica PIB-ul Romaniei pe aproape 6 ani", adauga Udrea, transmite MEDIAFAX.

Elena Udrea mentioneaza ca, in timp ce in alte tari presa monitorizeaza de la minut la minut evolutia pietelor financiare, "la noi este o tacere suspecta, aproape impusa" .

Udrea sustine ca datele arata ca Romania a facut progrese semnificative in ultimul an, de la "o economie bolnava, obligata mereu sa se imprumute", ajungand la un anumit nivel de stabilitate, lucru observat si de Fondul Monetar International, si de Comisia Europeana, de institutiile de evaluare financiara care au crescut rating-ul Romaniei, dar si de presa internationala care da tara noastra ca exemplu, in timp ce rating-urile unor tari cu economii mult mai puternice sunt amenintate cu prabusirea, iar rating-ul SUA este scazut pentru prima data in istorie.

"Cu toate aceste vesti bune, venite dinspre executia bugetara pe primele 6 luni, din perspectiva pastrarii cresterii economice, dar si a avansului prognozat pentru 2012, suntem insa direct influentati de ceea ce se intampla in jurul nostru. Legat de criza din 2008-2009, am auzit mereu sintagma «too big to fail». Ei bine, acum auzim sintagma «too big to save» referitoare la Italia si Spania, ceea ce este cu adevarat ingrijorator. De aceea, asa cum fac si reprezentantii Bancii Nationale, invit la prudenta. Nu avem voie sa dam frau liber tentatiei pentru cresteri populiste de pensii si salarii. Romanii au trebuit sa faca sacrificii mult prea mari ca economia nationala sa se stabilizeze, pentru ca ele sa fie anulate acum de dorinta celor din USL de a ajunge la putere", mai scrie Elena Udrea.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.