Modificarea contractului cu Bechtel pentru construirea autostrazii Transilvania determina o economie de sase miliarde euro la bugetul de stat, iar fostul prim-ministru PSD Adrian Nastase, care a incheiat acest contract, ar trebui sa ceara scuze romanilor de sase miliarde de ori, afirma premierul Boc.

"Se economisesc sase miliarde euro la bugetul de stat, iar pentru aceasta Adrian Nastase ar trebui sa-si ceara scuze romanilor de sase miliarde de ori pentru faptul ca a incheiat un contract in detrimentul statului roman. Nu se poate sa lasi la nesfarsit contracte care sa produca pierderi din bani publici doar pentru ca a fost moftul Guvernului Nastase la un moment dat", a spus Boc, la postul public de radio.

Costul de construire a autostrazii Transilvania va fi redus la 6,9 milioane euro/km, cu circa 50% mai putin, iar compania Bechtel va mai lucra doar pe doua tronsoane, statul fiind liber sa liciteze celelalte sase sectoare de drum, a anuntat, miercuri, la Guvern, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, transmite MEDIAFAX.

Premierul Emil Boc a sustinut la randul sau ca Bechtel nu va primi despagubiri pentru modificarea contractului.

Proiectul autostrazii Transilvania a fost impartit in 8 tronsoane de constructie. Lucrarile nu au fost incepute pe 6 dintre ele, insumand 297 de kilometri, respectiv Brasov-Fagaras (53 km), Fagaras-Sighisoara (52 km), Sighisoara-Ogra (56 km), Ogra-Campia Turzii (36 km), Cluj Vest-Mihailesti (24 km) si Mihailesti-Suplacu de Barcau (76 km).

Costul autostrazii Transilvania scade cu 50%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.