Presedintele are o marja mult mai mare de apreciere in desemnarea primului-ministru daca nu exista un partid care sa obtina la alegeri majoritatea absoluta a locurilor din Parlament, decizia fiind luata in acest caz prin consultare cu toate partidele din Legislativ, a declarat premierul Emil Boc.

"Conform Constitutiei, daca exista un partid care a obtinut jumatate plus unu, majoritatea absoluta a locurilor in Parlament, presedintele este obligat sa dea mandatul de prim-ministru acelui partid, iar daca nu exista un asemenea partid, atunci presedintele consulta toate partidele politice reprezentate in Parlament. Daca nu exista un asemenea partid, presedintele are o marja mult mai mare de apreciere in nominalizarea premierului, dupa ce consulta toate partidele politice reprezentate in Parlament. Eu nu stiu unde au gasit domniile lor (membrii USL-n.r.) o interpretare legata de aliante electorale, pentru ca in Constitutie nu exista textul, pentru asta vor trebui sa modifice Constitutia", a spus presedintele PDL, premierul Boc, la postul public de radio, transmite MEDIAFAX.

El a sustinut insa ca oricum nu va fi cazul unei astfel de probleme, deoarece "gogoasa Aliantei Socialiste" se va dezumfla.

"Este doar produsul unei conjuncturi de moment, au beneficiat de faptul ca am fost nevoiti sa luam masuri aspre si dure, dar acum incepem sa culegem si roadele", a spus Boc.

Intrebat daca exclude o alianta cu liberalii la guvernare dupa alegerile din 2012, Boc a raspuns ca el nu exclude nimic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.