Deputatii au cheltuit, in luna iunie, pe deplasarile in strainatate, in destinatii precum SUA, Germania, Franta sau Cambodgia, peste 180.000 de lei, banii fiind alocati transportului, cazarii si diurnelor aferente.

Deputatii au mers, in iunie, in 23 de delegatii in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, destinatiile incluzand tari precum SUA, Franta, Germania, Danemarca, R. Moldova, Cambodgia, Grecia, Ungaria, Bulgaria sau Macedonia , potrivit informatiilor postate pe site-ul Camerei Deputatilor.

Delegatiile de deputati au participat la diferite lucrari ale organizatiilor internationale, subiectele acestora fiind diferite si vizand de la lupta impotriva HIV/SIDA (deplasarea in Cambodgia), pana la fotbal (deplasarea in Ungaria), transmite MEDIAFAX.

Cea mai lunga deplasare a fost de 17 zile, in SUA, a costat 5.345 de lei si a fost facuta de catre deputatul Mircea Lubanovici.

Cea mai mare suma cheltuita in luna iunie a fost in cuantum de 22.276 lei si a fost alocata participarii la reuniunea Comisiei pentru probleme economice si dezvoltare a APCE.

Suma de 22.276 lei a fost cheltuita pe transportul (la Paris, Strasbourg si Bruxelles), cazarea si diurna a trei parlamentari, participarea desfasurandu-se pe durata a sapte zile.

Cea mai mica suma a fost in cuantum de 322 de lei, aceasta fiind cheltuita pe transportul in Ungaria a 14 parlamentari, pe o durata de trei zile, acestia fiind prezenti la turneul interparlamentar de fotbal organizat de Parlamentul Ungariei.

Camera Deputatilor a cheltuit, in luna iunie, pentru cazarea deputatilor, suma de 1,4 milioane de lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul acestui for legislativ, cheltuielie pe transport fiind in cuantum de 518.000 lei, iar cele pe telefonie mobila insumand circa 30.00 lei.

Potrivit sursei mentionate, in luna iunie Camera Deputatilor a mai cheltuit 505.400 lei reprezentand diurnele pentru deplasarile la lucrarile Parlamentului, dar si 237.00 lei reprezentand diurnele pentru deplasarile in circumscriptia electorala.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

Venitul net al unui deputat este, in medie, de 4.200 lei, Camera avand 331 de deputati care primesc indemnizatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.