Este cunoscut deja faptul ca presedintele viseaza in continuare la o alianta cu PNL si marginalizarea completa a celor din PSD.

In acest sens, presedintele a reluat, marti seara la B1Tv, invitatia catre PNL, pentru ca acestia sa se alature guvernarii - macar dupa alegerile parlamentare din 2012.

Intrebat de moderatoare daca, dupa alegerile parlamentare din 2012, poate coabita cu un guvern format din membrii actualei opozitii, seful statului a amintit ca a "coabitat cu Guvernul Tariceanu, sustinut de PSD".

"Sigur ca nu-mi convine. Nu mi-ar conveni situatia, dar electoratul va decide in ce formule se vor aseza lucrurile. Dar, oricum, trebuie citit cu multa atentie articolul 103 din Constitutia Romaniei. (…) Sa fie atenti ca in Constitutia Romaniei se vorbeste de partidul care obtine 51%, nu de aliante. Se inregistreaza ca alianta. Daca fuzioneaza, este altceva - PSD cu PNL", a atentionat Basescu, citat de MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la B1TV, ca daca ar fi intrebat ce combinatie ar vedea posibila si utila pentru Romania dupa alegerile din 2012, s-ar pronunta pentru o alianta PDL cu PNL si UDMR si cu un premier care "in mod minimal sa nu-si vanda onoarea pentru a-si tine scaunul".

  • Ce vrea PNL?

De cealalta parte, Crin Antonescu a parut destul de indignat de vorbele presedintelui si a spus ca singura solutie salvatoare in acest moment nu ar fi o noua alianta ci suspendarea sefului statului.

Antonescu a spus la B1Tv ca seful statului demonstreaza, prin declaratiile de marti seara, ca nu doreste sa tina cont de vointa poporului exprimata la alegeri. Potrivit lui Antonescu, Basescu doreste ca, indiferent de rezultatul alegerilor, sa il nominalizeze premier pe Emil Boc.

Liderul PNL a mentionat ca rezultatul alegerilor din 2012 va fi respectat "cu domnul presedinte sau fara".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"Cu suspendarea presedintelui lucrurile merg inainte", a spus Antonescu in acest context.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.