Guvernul va aloca o suma totala de 1,45 miliarde de lei pentru sistemul de sanatate, resursele fiind alocate in urma restructurarii mai multor spitale din tara, a declarat premierul Emil Boc.

"La rectificarea de buget pe care o vom promova in zilele urmatoare, sanatatea va beneficia de resurse financiare suplimentare, este vorba de 300 milioane lei alocate direct, 150 milioane lei care raman in Fondul de rezerva, dar tot pentru spitale si medicamente, la care se mai adauga credite de angajament de peste un miliard de lei. Faptul ca, in primavara acestui an, au fost restructurate mai multe spitale ne-a dat posibilitatea sa avem mai multe resurse financiare pentru a le moderniza sau a le consolida pe cele existente", a spus Boc, prezent la inaugurarea noii Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca Guvernul va stabili un pachet minimal de servicii in sanatate, care sa primeasca avizul Parlamentului in primavara anului viitor, si va reglementa taxa clawback.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.